Tom Lucas
Advocaat
mr. T. (Tom) Lucas

+31(0)70 - 205 73 90

+31(0)6 - 21 11 64 41

+31(0)70 - 205 73 99

Tom weet zijn leven lang al dat hij raadsman in strafzaken zou worden. Hij is helemaal op zijn plek bij het bieden van bescherming tegen de macht van de overheid; een macht die soms extreem onverschillig wordt losgelaten op verdachten. Soms ook niet: soms wordt bloedserieus de verkeerde gepakt. Tom staat hoe dan ook klaar met zijn arsenaal: zijn kennis, kunde, en vaardigheden. Hij is zich ervan bewust dat de verdediging het laatste bastion is en handelt daarnaar. Met respect voor de rechter is hij voor de volle honderd procent begaan met zijn cliënten en trekt alles uit de kast om het tij te keren, de zaak redelijk te houden en echt iets te betekenen voor het welzijn van de cliënt.

In 2010 begon hij zijn loopbaan. In die tien jaar kwamen soms kleine dossiers voorbij en soms dossiers van tienduizenden pagina’s. Hij verhoorde honderden getuigen, werkte soms maanden aan één zaak en soms aan meerdere per dag. Tom denkt vliegensvlug – dat valt iedereen op.

Hij verdedigde kleine ondernemers, grote ondernemers, agenten, courtisanes en de belangen van slachtoffers. Hij komt tot volle ontplooiing in de werkelijk complexe zaken: dan wordt zichtbaar en voelbaar waarom hij cum laude is afgestudeerd en waartoe al die uren in dossiers en boeken, de verhoorkamers en de rechtszaal hebben geleid. Puur analytisch en toch een durfal - Tom is een fenomenale steun en toeverlaat, die zegt waarop het staat.

Tom staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd als strafrechtspecialist (in o.a. algemeen commuun strafrecht, financieel economisch strafrecht, fiscaal strafrecht, internationaal strafrecht en milieustrafrecht). Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Nadere informatie over Tom Lucas